Svájci orvosok: Tények a Covid-19-ről

Összegzés

  1. A legújabb immunológiai és szerológiai tanulmányok szerint a Covid-19 letalitása (IFR) összességében 0,1 %, ami egy erős influenzajárványnak felel meg.
  2. Az USA-ban, Nagy-Britanniában, Svédországban a mortalitás az év eleje óta egy erősebb influenzajárványnak felel meg. Németországban, Svájcban a mortalitás egy enyhe influenzajárványnak felel meg.
  3. Az elhalálozás esélye az iskolakorú és munkaképes lakosság számára még az ún. “hotspot-ok” területén sem haladja meg az autóval történő napi munkába járásból fakadó elhalálozási kockázatot. A kockázatot azért becsülték túl kezdetben, mert az enyhe tüneteket felmutató vagy tünetmentes tesztpozitív eseteket figyelmen kívül hagyták.
  4. A tesztpozitív személyeknek megközelítőleg 80 %-a tünetmentes. Még a 70-79 éves korcsoportnak is kereken  60 %-a  marad tünetmentes. Az összes tesztpozitív személy 95%-a legföljebb  enyhébb (moderát) tüneteket produkál.
  5. Az embereknek megközelítőleg 60%-a rendelkezik egy bizonyos fokú celluláris háttérimmunitással a Covid-19-cel szemben, melyet az eddigi (megfázással együttjáró) koronavírusokkal történt kontaktus hozott létre. A kezdeti feltételezés, mely szerint nincs immunitás a Covid-19-cel szemben, nem állta meg a helyét.
  6. Az elhunytak medián életkora a legtöbb országban (Olaszországban is) 80 év fölött (Svédország pl. 86 év). Az elhunytaknak csupán  kb 4 %-a nem szenvedett egyéb súlyos betegségekben. Az elhalálozási profil így megfelel a  normális halandóságnak.
  7. Sok országban a haláleseteknek megközelítőleg kétharmada  idősgondozó otthonokban következett be, amelyekre az általános lockdown nem volt pozitív hatással.  Nem világos továbbá, hogy ezek az emberek csakugyan a Covid-19 miatt haltak meg vagy a többhetes  stressz és elszigeteltség következtében.
  8. A többlet haláleseteknek megközelítőleg 30%-át nem a Covid-19 okozta, hanem a  lockdown, pánik és félelem következményei. Így pl. a szívinfarktusok és gutaütések kezelése 60 %-kal lecsökkent, mert a betegek nem mertek kórházba menni.
  9. Még az ún. “Covid-19-haláleseteknél”  sem egyértelmű, hogy a koronavírus következtében, vagy az egyéb betegségekben hunytak el, úgy, hogy emellett kimutatható volt náluk a koronavírus. A “gyanús eseteket”  sokszor nem is tesztelték. A hivatalos statisztika általában nem tért ki  erre a megkülönböztetésre.
  10. Jó néhány híradás, melyek szerint fiatal és egészséges személyek is meghaltak a Covid-19 betegségben, álhírnek bizonyult. Ezeknek a fiatalabb személyeknek jó része nem a Covid-19 következtében halt meg, mert már egyéb  súlyos betegségekben szenvedtek  (pl. leukémia), vagy kiderült, hogy 109 és nem 9 éves korban haltak meg. Ugyancsak álhírnek bizonyult a Kawasaki-kóros esetek számának növekedése gyermekeknél.
  11. A halandóság regionálisan erősen eltérő értékeket mutathat, ha a fertőzés vagy pánik következtében összeomlik az idősek és betegek gondozásának rendszere, vagy egyéb kockázati tényezők vannak jelen, mint pl. az erős légszennyezés. A halottakkal való bánásmódra vonatkozó, megkérdőjelezhető rendelkezések csak nehezítették a helyzetet a temetésnél és krematóriumi égetésnél.
  12. Olaszországban, Spanyolországban, részben Nagy-Britanniában és az USA-ban az influenzajárványok már eddig is a kórházi kapacitások leterheltségét okozták. Ehhez jön még, hogy sok helyen a 15 %-ot is eléri az orvosok és az ápolószemélyzet aránya, akiknek karanténba kell vonulniuk, noha nem mutatnak szimptómákat.
  13. A koronahelyzet ábrázolása exponenciális görbékkel félrevezető, mert a tesztek száma is exponenciálisan növekedett. A legtöbb országban a pozitív tesztek aránya az összes teszteléshez képest (ún. pozitívráta) állandó 5-25 %-os értéken maradt, vagy enyhén emelkedett. A kiterjedés legmagasabb értékeit már a lockdown intézkedések bevezetése előtt elérték.
  14. A lockdown intézkedéseket be nem vezető országokban (pl. Japán, Dél-Korea, Belorusszia, Svédország) nem volt negatívabb a járvány lefolyása, mint sok egyéb országban. Sőt, Svédországot a WHO kifejezetten dicsérte mint példaértékű modellt, amely egy profitál a magas immunitásból.
  15. A félelem, hogy nem fog elég lélegeztetőgép rendelkezésre állni, megalapozatlan. Tüdőgyógyász szakorvosok szerint a Covid-19 betegek invazív lélegeztetése (intubáció) – melyet sokszor a vírustól való félelem miatt alkalmaztak – gyakran kontraproduktív, és károsítja a tüdőt.
  16. A kezdeti feltételezések ellenére különböző tanulmányok rámutattak arra, hogy nincs bizonyíték a vírusok terjedésére az aeroszolokon (levegőben lebegő részecskék) vagy kontaktfelületen (kilincsek, mobiltelefonok) keresztül. A fő fertőzési utak a közvetlen testi érintkezés és a cseppek köhögésnél, tüsszentésnél.
  17. Ugyancsak nincs bizonyíték a légzésvédő maszkok hatékonyságára egészséges vagy tünetmentes személyeknél. Sokkal inkább, a szakértők figyelmeztetnek, hogy a maszkok nehezítik a lélegzést és a kórokozók gócaivá válhatnak. (Részletesebben itt).
  18. Sok európai és amerikai kórház kihasználtsága a kapacitás alatt maradt, néhánynak rövidített munkaidőre kellett áttérnie. Operációk és terápiák millióit kellett elhalasztani, köztük rákszűréseket, szervátültetéseket.
  19. Több médiaszereplőt értek tetten, hogy megpróbálják a kórházi helyzetet dramatizálni, akár még manipulált képekkel is. Jó néhány média szenzációhajhász tudósítása hozzájárult a lakosság félelmének növeléséhez.
  20. A nemzetközi szinten használatos tesztek sok hibát produkálnak, gyakran adnak hamis pozitív és hamis negatív eredményeket. A hivatalos német tesztet időszűke miatt nem validálták klinikai tesztekben. Ez a SARS-COV2 mellett egyéb koronavírusokra is pozitívan reagálhat.
  21. Számos jól ismert nemzetközi szakértő a virológia, immunológia és epidemiológia területéről kontraproduktívnak tartja a hozott intézkedéseket. Ehelyett a lakosság gyors természetes immunizálását, valamint a veszélyeztetett csoportok védelmét tartják helyesnek.
  22. Az iskolák bezárása semmilyen időpontban nem volt orvosilag indokolt, mivel a megbetegedés és fertőzés továbbadás kockázata gyerekeknél rendkívül alacsony. Ugyancsak nincs orvosilag indokolható oka a kiscsoportos oktatásoknak a távolságtartás és maszkviselés betartásával.
  23. Az állítás, hogy – ellentétben az influenzával – csak egy erős Covid-19 megbetegedés okozhat trombózist és tüdőembóliát, nem helytálló. Ötven éve ismert, hogy az erős influenza megnöveli a trombózis és embólia kockázatát.
  24. Több szakértő fölöslegesnek vagy veszélyesnek tartja oltóanyagok erőltetését a koronavírusok ellen. Az ún. sertésinfluenza elleni védőoltás 2009-ben csakugyan súlyos neurológiai károkat okozott néhány esetben, ami milliós kártérítések követeléséhez vezetett. A koronavírus oltóanyagok kipróbálása során is léptek föl súlyos komplikációk.
  25. Egy globális influenza vagy koronajárvány több szezonon keresztül tarthat. A “második hullámra” vonatkozó tanulmányok azonban irreális feltételezésekből indulnak ki, mint pl. az összes korosztálynak az állandó megbetegedési és elhalálozási kockázatából.
  26. Több ápolónővér számolt be Covid-19 betegek halálos kimenetelű hibás kezeléséről, pl. New York Cityben, melynek hátterében megkérdőjelezhető pénzügyi ösztönzők és alkalmatlan módszerek állnak.
  27. A lockdown intézkedések következtében munkanélküliség, depresszió és otthoni erőszak miatt nehéz helyzetbe jutó emberek száma világviszonylatban erősen megnövekedett. Több szakértő véleménye szerint az intézkedések több halálos áldozatot követelnek, mint a vírus maga. Az ENSZ szerint világszerte 1,6 milliárd embert fenyeget saját élete alapjainak elvesztése.
  28. Edward Snowden internetes leleplező (whistleblower) figyelmeztet: a “corona” világszerte ürügy a lakosságot ellenőrző eszközök folyamatos kiterjesztésére. Pablo Goldschmidt neves virológus globális médiaterrort és totalitárius intézkedéseket emleget. John Oxford brit infektológus professzor “médiajárványról” beszél.
  29. Több mint 600 tudós figyelmeztet a társadalom példátlan ellenőrzésének – kontaktkövetési applikáció általi – veszélyeire. Egyes országokban a kontaktkövetést közvetlenül a titkosszolgálat felügyeli. Világviszonylatban növekszik a lakosság ellenőrzése drónok segítségével. Helyenként rendőri erőszak alkalmazására is sor került.
  30. Egy 2019-es WHO-tanulmány influenza-pandémia tárgykörben arra a következtetésre jut, hogy a kontaktkövetés orvosi szempontból semmiképp nem javasolt. Mégis, ezeket az alkalmazásokat (tracing-apps) több országban bevezették, helyenként részben kötelező jelleggel.

Forrás: https://swprs.org/covid-19-hinweis-ii/
2020. július
Fordította: Király József

Print Friendly, PDF & Email
Updated: 2021.09.13. — 15:19

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük