F. William Engdahl: Tartós hullám

A Covid-19 újbóli fellángolása az USA-ban politikai manipuláció eredménye

F. William Engdahl

Nem szabad bekövetkeznie, hogy a Covid-19 csak úgy egyszerűen eltűnik. Pontosan abban a pillanatban, amikor az USA legtöbb szövetségi államában a három hónapos lockdown után kezdett a “görbe ellaposodni”, és megkezdődtek a lazítások, Texas és Florida több héten keresztül új rekordszámokat közölt a pozitívan teszteltekről. Legalábbis ezt mesélik a világnak. A gondos nyomozás azonban a koronavírus tesztek nagystílű manipulációjára enged következtetni – beleértve a National Center for Disease Control and Prevention titkos machinációit is. Ez a CDC avval, hogy hibás teszteket hozott forgalomba – melyek vírusnyomokkal voltak szennyezve – márciusban már egyszer csúnyán elrontotta a vírustesztek bevezetését. A jelenlegi botrány pedig annak jeleit mutatja, hogy amit itt látunk, az túlmegy a hibás menedzsment fogalmán.
Amit itt tapasztalunk, arra utal, hogy mögötte titkos megállapodások vannak a novemberi választások befolyásolására, vagy még másra is.

Valami nagyon bűzlik ma Texas államban. De ugyanígy Floridában, Kaliforniában, Arizonában és még jó néhány szövetségi államban, melyek közvetlenül a lockdown megszüntetése után újra bevezették a korlátozó intézkedéseket, az őrült és hatástalan maszkviseléssel és távolságtartással egyetemben. Ha megnézzük a koronavírusnak tulajdonított haláleseteket, láthatjuk, hogy április közepe óta az elhunytak száma folyamatosan süllyedt az akkori csúcsértékek10 %-ára.

Még a mélyen korrupt CDC is kénytelen volt beismerni:

„Az influenzaszerű megbetegedések (ILI, influenza-like illness) prevalenciája nemzeti szinten általánosan alacsony. A COVID-19-szerű megbetegedések (CLI, COVID-19-like illness) és a laboratóriumi vizsgálatok által kimutatott SARS-CoV-2-fertőzések számai az elmúlt hetekben nem voltak következetesek, amennyiben az egyik emelkedett, a másik csökkent.

Majd a CDC július 19-én aktualizált heti jelentése a következő kijelentést teszi:

„A halotti jegyzőkönyvek adatai szerint a Pneumónia (tüdőgyulladás), Influenza (influenzaszerű vírusos megbetegedések) vagy COVID-19 (PIC) következtében elhunytak aránya a 27. heti 8,1 %-ról a 28. héten 6,4 %-ra esett vissza, ami azt jelenti, hogy a halálokok között a PIC már 12 hete folyamatosan csökken. (…) Nemzeti szinten az ILI-aktivitás öt hete emelkedik, de már 13 hete az alapvonal alatt van.

Figyeljünk a nyelvezetre. A CDC ILI-ről, “influenzaszerű megbetegedésekről” beszél. A SARS-CoV-2 nevű speciális vírusról beszélünk, amely állítólag felelős a vuhani járványkitörésért és 2020 eleje óta elterjedt a világon? Vagy influenzaszerű megbetegedésekről, egy gyűjtőfogalomról van szó, amely tartalmazhatja a koronavírust is? A CDC szerfölött ravaszul egy csomaggá gyúrta össze a tüdőgyulladás, influenza és COVID-19 okozta haláleseteket, és elnevezte PIC-nek — a pneumónia (tüdőgyulladás), influenza vagy COVID-19 alapján.

Nos, a CDC rendelkezései szerint az összes PIC-halottat a COVID-19-hez kell hozzárendelni a halotti bizonyítványokon.

Még evvel a rafinált hamiskártyás trükkel sem tudja a CDC a tényt eltagadni, hogy a PIC-halottak összes száma az USA-ban 12 hete mindenütt folyamatosan csökken.

Hogyan lehet ezek után az egész nemzetet félelemben tartani, korlátozó intézkedések közé szorítani, és a gátlástalan Demokraták ütemtervét követni, akik mindenre el vannak szánva, hogy gyöngítsék a gazdaságot, hogy november 3-án kikényszerítsék a republikánus elnökjelölt bukását?

Tesztelési pandémia?

A válasz a kérdésre a koronavírus-tesztek számának drámai növelése volt. Mely tesztek lehet, hogy a koronavírusra pozitívan reagálnak, de igen magas bizonytalansággal. Június közepén, amikor a legtöbb szövetségi állam lépéseket tett az élet normalizálása felé, a CDC a tesztek drámai mértékű kiterjesztésébe kezdett.

A tesztelése számának hirtelen növekedése természetesen a pozitívan teszteltek számának növekedését is magával hozza. Pontosan akkor, amikor Trump és jó néhány kormányzó a korlátozó intézkedések megszüntetésébe kezdtek, a CDC erre a tesztelések számának nagyarányú növelésével reagált. A tesztelések száma napi 150.000-ről több mint 700.000-re emelkedett. A Reuters jelentette továbbá, hogy a CDC által jóváhagyott tesztek eleve kontamináltak voltak.

Texas esete jellemzi az egész helyzetet. Azok a hivatalnokok – akik kapcsolatban állnak Ron Paullal, a kongresszus korábbi tagjával, aki maga is orvos – tájékoztattak arról, hogy május közepén, amikor az esetszámok szigifikánsan csökkenni kezdtek, a Texas State Department of Health Services megváltoztatta annak definícióját, mi tekintendő „COVID-esetnek“. Amíg korábban az igazolt pozitív eredmény számított COVID-esetnek, az új definíció szerint a “valószínű eseteket” is bele kellett számítani a statisztikába. Evvel egyidejűleg a “valószínű” definícióját is egy nevetségesen alacsony küszöbértékre szállították le.

Ha Önnek láza van és fáj a feje, Önt már teszt nélkül is “valószínűleg COVID-19 betegnek” fogják számítani.

De még mindig nincs vége a manipulációnak. Feltehetően összefüggéstelen szubjektív kritériumok alapján 15 személyt, akik kapcsolatban állhattak egy “valószínű esettel”, ugyancsak “valószínű esetnek” minősítettek. És a valószínű eseteket tesztpozitívnak számították! Pont. Texas pánikba esett és bevezették a maszkviselési kötelezettséget és egyéb rendszabályokat. Eközben a texasi egészségügyi hatóságok még szítják is a pánikot, amennyiben annak adnak hangot, hogy a szövetségi állam kórházait elárasztják a koronapáciensek. Ha az ember közvetlenül kapcsolatba lépett a kórházakkal, az igazgatóság még Houstonban is úgy nyilatkozott, hogy kihasználtságuk messze nem éri el kapacitásukat, azon a szinten van, mint az elmúlt évben.

Florida úgyszintén…

A napfényes Floridában, ahol a republikánus kormányzó heves médiatámadások kereszttüzébe került, mert a drámaian alacsony esetszámok miatt megengedte a strandok kinyitását és egyéb könnyítéseket léptetett életbe, ugyancsak gyanúra adnak okot a jelenlegi magas tesztpozitív esetszámok.

Egy floridai helyi tévéállomás riadtan reagált, amikor birtokába került olyan teszteredmények összesítése, melyek szerint a tesztek 100 %-a pozitív volt. A tévéadó fölvette a kapcsolatot a tesztelő laborokkal. Amit találtak, kifejezetten figyelemreméltó volt.

Charles Billi tévériporter így mondja el:

„Számos labort találtunk, amelyek csak pozitív eredményeket jelentettek. Tehát pozitívrátájuk 100 %-os. Ez fölkeltette érdeklődésünket.“

A tévéadó munkatársai 22 labort találtak, akik 100 %-ban pozitív eredményeket jelentettek. Két labor 91,18 %-ot jelentett. Ez rögtön utal arra, hogy itt valami nagyon bűzlik. A tévések kérdezősködésére a laborok bevallották, hogy a negatív eredményeket egyszerűen nem jelentették. De eredményeik ettől fogva egy csapásra megváltoztak. Az egyik labor, Orlando Health, 98 %-os pozitív rátát jelentett.
„Amikor azonban FOX 35 News kapcsolatba lépett a kórházzal, beismerték hibájukat. Orlando Healths pozitívrátája 9,4 %, nem pedig 98 %, ahogyan korábban továbbították jelentésüket.
Hasonló módon született az Orlando Veteran‘s Medical Center  76 %-os pozitívrátája.

„Az US Veteránminisztérium szóvivője kijelentette a FOX 35 News képviselőjének, hogy a Medical Center tényleges pozitívrátája 6 %-os.“
És ez egy óriási különbség.
Így nem meglepő, hogy a COVID-19-„fertőzések“ Floridában riasztó módon emelkedtek az elmúlt hetekben. A floridai egészségügyi hatóságok július 14-ig nem reagáltak az újságírók kérdéseire.

Gavin Newsom, Kalifornia demokrata kormányzója a korona esetszámok drámai növekedésére hivatkozva visszavonta döntését az iskolák, irodák, nyilvános bevásárlóközpontok és templomok újbóli kinyitásának engedélyezéséről. Evvel egyidejűleg úgy tűnt, az antifa és a BLM tiltakozó megmozdulásai engedélyezve vannak. Az USA legerősebb gazdaságával rendelkező, 40 milliós lakosú államban ilyen döntés hozni súlyos csapást mér a gazdaság konszolidálására november előtt. Newsom, a demokrata kormányzó a múlt hónapban rendelte el a szavazócédulák kiküldését a 20,6 millió választásra jogosult részére a november 3-i választásokra.

Módosult narratíva

Ezek az esetek jelzik az óriási bűzlő miazmát, amely a kiárad a SARS-CoV-2 témakomplexumból az amerikai népre és egy politikai ütemtervet sejtet, amelynek baljóslatú következményei lehetnek az ország demokratikus fejlődésére.

Tony Fauci

A befolyásos politikai erők – amelyek a gyógyszeripari konszernek érdekében a tudományt is meghamisító Tony Fauci NIH-guru mögött állnak, aki eddigi orákulumaival folyamatosan felsült, de a legszigorúbb korlátozó intézkedésekhez ragaszkodott, több tesztelést és korona-oltásokat követelt – nyilvánvalóan megpróbálják a pusztító hatású lockdown intézkedéseket a novemberi választásokig meghosszabbítani.

 Úgy tűnik, ennek érdekében el vannak szánva mindenféle manipulációra és rémhírkeltésre. Nos, ennek során most egyszerűen módosítják a narratívát. Három hónappal ezelőtt azt mondták Fauci és elvbarátai, hogy az egészségügyben korábban soha nem alkalmazott lockdown és távolságtartás célja a “görbe ellaposítása”, hogy a kórházak ne legyenek túlterhelve.

Ilyen túlterhelésre alig került sor. Mivel a kórházak országos szinten messze a kapacitás alatt dolgoznak, új narratívát választottak. Immár a jelentéktelen “új fertőzésekre” helyezik a súlypontot. Amely új “koronafertőzéseket” olyan tesztekkel produkálnak, amelyek ismételten megbízhatatlannak bizonyultak, vagy még ennél sokkal rosszabb jelzőt kaptak.

Dr. John Ioannidis

Dr. John Ioannidis, a Stanford Egyetem vezető kutatója hangsúlyozza: a COVID-19 mortalitása a 45 év alatti korosztály számára szinte a nullával egyenlő. 45 és 70 év között a mortalitás valahol 0,05 és 0,3 % között van. A tény, hogy a tesztek a fiatal és középkorú korosztálynál is nagy arányban pozitívnak bizonyultak, nem jelenti tehát a halálesetek számának fenyegető növekedését. A COVID-19-görbét “ellaposították”. A történéseket az USA-ban a politika irányítja, de nem a Fauci és a kaliforniai kormányzó által állított módon. Ha ez így megy tovább, a szociális és gazdasági következmények katasztrofálisak lesznek.

William Engdahl stratégiai kockázati tanácsadó és egyetemi tanár. Diplomáját a  Princeton Egyetemen szerezte politikai tudományok szakon. Számos bestseller mű szerzője az olaj és geopolitika témákban. Írásai a „New Eastern Outlook“ online magazinban olvashatók.

Az írás angolul itt, németül itt olvasható.

2020. július
Fordította: Király József

 

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük