Túlzásba vitték a koronahisztériát, hangsúlyozzák az izraeli szakemberek

Kilencven, a legjobbak közé tartozó izraeli orvos és tudós indította el két héttel ezelőtt kampányát a Netanjahu-kormány meggyőzésére, hogy változtasson a koronavírussal kapcsolatos hozzáállásán, és a svéd modellhez hasonló utat kövesse. A kormányhoz intézett nyílt levelükben a szakemberek rámutatnak, hogy az emelkedő fertőzési számok miatt bevezetett országos korlátozó intézkedéseknek csak átmenetileg volt létjogosultságuk, ezek gazdasági következményei jóval veszélyesebbek, mint maga a koronavírus.Szó szerint:
“Az egészséges lakosság számára csak csekély halálozási kockázatról, egy esetleges oltóanyag kétséges hatásosságáról, illetve biztonságáról hozzánk érkező hírek, valamint az eddigi kutatási eredmények alapján egyre világosabb, hogy a legjobb út a válságból való gyors kikerülésre – a lehető legalacsonyabb halálozási számokat, megbetegedési arányokat és gazdasági károkat szem előtt tartva – az, hogy kialakuljon egy átfogó immunitás, amellyel megakadályozzuk, hogy a veszélyeztetett idősebb korosztály megfertőződjön.”
Más szóval: Miközben az egyéb alapbetegségekben szenvedő idősebbek számára a koronavírus csakugyan halálos veszélyt jelent, a lakosság túlnyomó részére nem veszélyesebb, mint az évente visszatérő szezonális betegségek, mint például az influenza. “Ezért a lezárások, korlátozások stratégiai hibát jelentenek, amely a pandémia lényegének alapvetően hiányos megértéséből fakad.” – mondják az orvosok és tudósok.
Dr. Amir Schachar, a Netanya-i Laniado-kórház sürgősségi osztályának vezetője, a levél aláíróinak egyike úgy nyilatkozott a Channel 12 News televízióban, hogy a jelenlegi koronavírus-hisztéria abszolút fölösleges.A koronavírus-intézkedések miatt csődbe ment izraeli vállalkozások “temetője”
Dr. Schachar és a többiek azt szeretnék, ha Izrael követné Svédország példáját, ahol a minimális korlátozások lehetővé tették a nyájimmunitás kialakulását a COVID-19-cel szemben, és egyidejűleg sikerült a gazdasági stabilitást megőrizni. Egyesek feltételezik, hogy Izrael már közel lehet a nyájimmunitáshoz, mert a fertőzésen átesettek 90 %-a soha nem volt tesztelve, vagy nem tudott saját fertőzöttségéről. Más szavakkal: Ha Izraelben a mai napig 131 ezer COVID-19 fertőzöttet regisztráltak, ez azt jelenti, hogy a valóságban 1,3 millió izraeli esett át a fertőzésen, úgy, hogy legtöbbjük tünetmentes volt. A levelet nemcsak több kórház sürgősségi és koronavírusos betegek kezelésére szakosodott osztályainak vezetője írta alá, hanem Michael Levitt, is, aki 2013-ban kémiai Nobel-díjat kapott.
A bejegyzés forrása:
https://www.israelheute.com/erfahren/corona-hysterie-ist-uebertrieben-betonen-israelische-top-experten/

2020. szeptember
Közzéteszi:
Király József

Print Friendly, PDF & Email
Updated: 2021.09.13. — 15:01

1 Comment

Add a Comment
  1. Kezdenek a világ orvosai ébredezni? Nem mindenki megvehető?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük