Izraeli adatok alapján: A vakcina hatásfoka nulla

Egy @EduEngineer nevű twitterhasználó az alábbi adatokat töltötte föl a twitterre:

Az adatok forrása az Izraeli Egészségügyi Minisztérium.
https://data.gov.il/dataset/covid-19/resource/9b623a64-f7df-4d0c-9f57-09bd99a88880

A statisztikában gyakran alkalmazzák a várható adatok összevetését a tényleges adatokkal. A kettő közötti eltérésből pedig következtetéseket vonnak le.
Ha beoltanak egy populációt, akkor ez annak reményében történik, hogy az oltás megvédi az oltottat a vírusfertőzéstől.
Tehát normális esetben arra számíthatunk, hogy a megbetegedettek között az oltottak aránya alacsonyabb, mint a beoltottak aránya a társadalomban. Fenti táblázat az oltott fertőzöttek arányát hasonlítja össze az oltott izraeliek arányával.
95 %-os hatásfokú vakcinánál azt várnánk, hogy az okkersárga színű oszlop bármely cellájában az érték a megfelelő rózsaszínű cella értékének 5 %-ával legyen egyenlő. Ha az okkersárga oszlopban lévő érték fele volna a rózsaszínű oszlopban szereplő értéknek, akkor a vakcina 50 %-os hatásfokú volna.

De – irgalom ne hagyj el – az oltottak aránya a megbetegedettek között ugyanakkora, mint a beoltottak aránya a lakosság körében. Vagyis a vakcina hatásfoka: NULLA. Az adatok kifejezetten esetszámokról szólnak (cases).

Az alapadatok itt találhatók:Honlapunk olvasói tudják, az esetszámok alapját a SARS-COV fertőzés megállapítására teljesen alkalmatlan, validálatlan PCR-tesztek képezik. Így esetleg valaki avval érvelhetne, hogy ez, a PCR-tesztek alkalmazása az oka a furcsa eredménynek. A pánikkeltő gépezet protagonistái (magukat tudósnak neveztető sarlatánok) fölidéznék továbbá, ők már jó előre megmondták, hogy az oltás nem véd meg a fertőzéstől, csak azt enyhébb lefolyásúvá teszi.
Nézzük meg tehát, mi a helyzet az oltottak és oltatlanok összehasonlításával a kórházi kezelések területén. Enyhébb lefolyásúvá teszik-e az oltások a fertőzéseket?

Az ábra adati 100.000 főre vannak átszámolva. Tehát vagy 100.000 beoltottra, vagy 100.000 nem beoltottra vonatkoznak. A folyamatos és szaggatott kék vonalak azt mutatják, az esetszámok tekintetében gyakorlatilag nincs különbség, hogy valaki be van-e oltva vagy nincs.

Végső soron ez a fenti adatok ábrázolása más diagramm-formában. Az ábra megerősíti, az esetszámok tekintetében nincs jelentősége, hogy valakit beoltottak-e. Az oltásoknak nulla hatása van az esetszámokra.

A folyamatos és szaggatott vörös vonalak a kórházba szállítások standardizált arányát mutatják. Mivel kórházba szállításra általában súlyosabb esetekben kerül sor, abból indulhatunk ki, hogy itt is a súlyosabb esetek arányát látjuk.
Az oltottak és nem oltottak aránya viszont itt erősen eltér. Annak kockázata, hogy valaki kórházba kerüljön, tehát súlyosabban megbetegedjen, a június utolsó napjai és július 12-e közötti időszakban duplájára növekedett az oltottaknál  a nem oltottakhoz képest.
Izraelben gyakorlatilag csak a Pfizer/Biontech oltóanyaggal oltottak.
Az ábrák alapján megállapíthatjuk: Ha az esetszámokat tekintjük, az oltások abszolút hatástalanok. Ha a kórházi kezeléseket, akkor még rosszabb a helyzet. Az oltás növeli a kórházba kerülés kockázatát.

Végső megállapításokat nem lehet tenni természetesen. Ehhez jóval több adatra volna szükség, ismerni kellene a kórházba kerültek és nem kerültek koreloszlását. Lehet, hogy a különbség abból adódik, hogy az oltottak általában idősebbek és hajlamosabbak a megbetegedésekre, amíg az oltatlanok nagyobb arányban fiatalabbak és ellenállóbb szervezetük. Ami viszont megint csak arra utal, értelmetlen a fiatalok oltásának erőltetése. Immunrendszerük oltás nélkül könnyebben leküzdi a fertőzést, mint az oltottak immunrendszere. Bizonyossá válik továbbá az ábra alapján, az oltások okozta immunrendszer erősítés (az idősebbeknél) messze nem éri el a nemoltott (fiatalabbak) természetes immunrendszerét.

E helyen emlékeztetünk 2021. januári írásunkra:

Tűnődés az oltóanyagok hatékonysága, illetve biztonsága kapcsán

Ebben már szóvá tettük:

Ha az oltás után egészséges maradt a vakcinázottak 99,96 %-a, a placebo-csoportnak pedig a 99,25 %-a, akkor semmilyen körülmények között nem beszélhetünk a vakcina 95 %-os hatékonyságáról. Főleg, hogy azt sem vizsgálták: A kontrollcsoport tagjai miért nem betegedtek meg? Legyőzte immunrendszerük a vírusfertőzést vagy nem is találkozott vele? Amely kérdést a beoltottak vonatkozásában sem tették föl.

Itt röviden megismételjük a Pfizer vakcinavizsgálat főbb számait. Erre jó okunk van, ugyanis a New England Journal of Medicine honlapjáról eltűntek az adatok (“Sajnáljuk, az oldal nem található”),

A Pfizer januárban még működő oldalára kattintva pedig ezt olvashatjuk:

This XML file does not appear to have any style information associated with it. The document tree is shown below.

<Error>
<Code>AccessDenied</Code>
<Message>Access Denied</Message>
<RequestId>DFZ63TESDBDQ94SV</RequestId>
<HostId>SnC4KURTJPVykLfA+7QDDIvpg75jX4iUMYFtpC/5q6ApOy4HIiJ4FkiWymV0L70yMKiBJT2CrkQ=</HostId>
</Error>

A Pfizer által januárban közölt adatok szerint

beoltottak vakcinával placeboval
száma 21720 21728
megbetegedtek 7 nap után 8 162
nem betegedtek meg 21712 21566
megbetegedettek aránya % 0,04 0,75
egészségesen maradtak aránya % 99,96 99,25

Ezek azok a számok, amelyek alapján a világsajtó kürtölte, és amely olvasatot tudósaink sarlatánjaink is átvettek: A Pfizer vakcina 95 %-os hatásfokú.

Összefoglalva: Az oltás jó esetben fölösleges és értelmetlen, rosszabb esetben kontraproduktív. Főleg, ha figyelembe vesszük az immár szőnyeg alá nem söpörhető mellékhatásokat.

Források:

Vollkommen nutzlos? Weitere Belege dafür, dass COVID-19-Impfstoff “Comirnaty” ineffektiv ist – ScienceFiles

Daten aus Israel zeigen keinerlei Effektivität für COVID-19-Impfung mit Comirnaty (Pfizer/Biontech)

2021. július
A források alapján összeállította:
Király József

 

Print Friendly, PDF & Email

3 hozzászólás

Add a Comment
  1. De maradjunk csak a számoknál. Mert ez más országokra is igaz.

    Az mRNA-feltaláló, Rober W Melone az interneten felhívást tett közze:

    “A korona-hullámnak az emelkedése a leginkább beoltott országokban
    gondot okoz nekem” !

    Forrás: https://uncutnews.ch/mrna-impfstoff-erfinder-versetzt-das-internet-in-aufruhr-der-anstieg-covid-welle-in-den-am-meist-geimpften-laendern-macht-mir-sorgen/

    Ugyanakkor a 15 legkevésbé be nem beoltott országokban ez a probléma nem jelentkezik.
    Ennek a problémának a figyelmen kivül való hagyása már fajdalmas.

    A Gibraltáron a lakosság már 100 %-osan megkapta a oltást. És itt a 7-napos incidencia érték
    már 190,0.

    Az ország lakossága 33,691 fő és ebből 4.430 fertőzést regisztráltak, ami lakósság 13,15
    százaléka.

    És 94 halálesetet fordult elő.

    Az első ábrán létható, hogy Fehéroroszország, Montenegro a legkevésbé be nem oltott országok lennének.

    Az Egyesült Királyság, Hollandia és Málta meg a leginkább beoltott országok.

  2. “Ha az oltás után egészséges maradt a vakcinázottak 99,96 %-a, a placebo-csoportnak pedig a 99,25 %-a, akkor semmilyen körülmények között nem beszélhetünk a vakcina 95 %-os hatékonyságáról.”

    95% ugy jön ki, hogy 95%-kal kevesebben beteget találtak a beoltott csoportban mint a kontrollban.
    Placebonál volt 162, oltottak közt 8. Különbség: -95%

    1. Igen, ismerem ezt a csalárd számítási módot. Amihez rögtön hozzá kellene fűzni, hogyan jöttek ki ezeknél a hajuknál fogva előrángatott számok. És akkor még nem beszéltünk a védőoltások következtében elhunytakról. Dícséretes módon Toroczkai Lászlónak (Mi Hazánk) van egy videója a témában.
      https://www.youtube.com/watch?v=RK_yzo7DA4k

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük