CNN: Mivel dicsekedett a szószátyár Chester?

A magunkfajta óvatos médiafogyasztó mindig is tisztában volt a főáramú média véleményalkotó hatásával. Új ebben a történetben, hogy ezt maga a CNN műszaki igazgatója erősíti meg. Mit megerősíti, dicsekszik vele.
Abban a hiszemben, hogy egy interneten leszervezett randira megy egy hölggyel, sok mindent kifecsegett munkahelyének belső titkairól. A hölgy valójában a Project Veritas nevű amerikai oknyomozó portál munkatársa volt, aki a beszélgetést rejtett kamerával végig fölvette. A magyar sajtó természetesen csak nagyon elrejtve, és akkor is szerecsenmosdató módon, értsd, a szegény CNN-t sajnáltatva és kimagyarázkodva tájékoztat az ügyről.
Az alábbiakban idézünk Charlie Chester érdekesebb megállapításaiból:

Trump

Mondd, te kit választanál? Egy ideges, magyarázkodni kényszerülő Trumpot, vagy a fényes jövőbe magabiztosan tekintő Bident?

“100 %-ig meg vagyok győződve róla, hogy a CNN érdeme, hogy Trump elveszítette a választást. A politikai témaválasztás mellett Trump egészségügyi problémáit fölnagyítottuk, a másik oldalon viszont olyan képet festettünk Bidenről, amely az ő kirobbanó egészségi formájáról tanúskodott.”

Covid-19

A szöveg, a magyarázat másodlagos. A lényeg a jó sok vörös szín.

“Úgy látom, az embereknek kezd elege lenni a Covidból. Ezért, ha följön egy új részlet, a CNN azonnal bele fog kapaszkodni.”

Klíma

Még több vöröset kérek!

“Ez lesz az új központi témánk. Ahogy eddig Trump leváltására fókuszáltunk, most az éghajlatra fogunk fókuszálni. A Covid egyszer kifut, mit központi téma, de a klíma még sokáig a fejőstehenünk lesz. A félelemmel sokat lehet keresni. Már megvannak a tervek a Covid, mint központ téma félreállítására és a klímával való helyettesítésére. Nem tudom a pontos részleteket, de lesznek videók a jégtömbök leszakadásáról, az időjárás melegedéséről és ezeknek a gazdaságra gyakorolt hatásáról.

Most aztán nyakunkon a világvége

A döntést erről valószínűleg Jeff Zucker, a CNN elnöke hozta meg szűk tanácsadó testületével.”

Riporterek

“A CNN-riporter feladata, hogy olyan irányba vigye interjúalanyát, hogy még mielőtt egy szót is szól, már abban a sémában gondolkodjon, amire a riporter ráveszi. Csak azokat engedjük levegőhöz jutni (megszólalni), akik bevették a csalétket.”

Manipuláció

“Megvannak a manipulációnak a finom eszközei. Hajlítás, ferdítés, bizonyos dolgok kétszeri elismétlése.
A legjobb módszer a nézők képernyőhöz cövekelésére a félelem. Ezért volt olyan jó nekünk a Covid. Jeff Zuckernek, a televízió elnökének döntése volt, hogy a Covid-halottak számai folyamatosan ott legyenek a képernyőn.”

BLM

Mutass be együttérzést fakasztó képeket fiatal fekete nőkről. Garantált lesz a szimpátia.

Jeff Zucker, a CNN teljhatalmú elnöke

Chester elhatározta, hogy foglalkozik az ázsiaiak gyűlölet-bűncselekményeivel, de azt kellett megállapítania, hogy nagyon magas a négerek által az ázsiaiak ellen elkövetett bűncselekmény száma.
De evvel nem lehetett mélyebben foglalkozni, mert ez zavarta volna a BLM-narratívát.
Chester beismeri, a CNN visszautasítja a rasszista témákat, hacsak nem a fehér ember a tettes, és a színesbőrű az áldozat.

“You can shape an entire people’s perception about anything [depending] on how you do it.”
“Megvan rá a lehetőség, hogy irányítsuk egy egész nép nézeteit, bármiről is, pontosan annak megfelelően, ahogy akarjuk.” – fejezi be szavait Chester.

Zárszóként csak egy gondolat. Az MTI illetve a főáramú magyar sajtó klíma- és víruskérdésben úgy követi a CNN narratívát, mintha csak annak vazallusa volna. Nüansznyi különbségek vannak a jobb- és baloldal között, a BLM-hisztéria szerencsére nem talált táptalajra Magyarországon. Hogy is van ez?

A Project Veritas közlései az esetről:
https://www.projectveritas.com/news/part-1-cnn-director-admits-network-engaged-in-propaganda-to-remove-trump/
https://www.projectveritas.com/news/part-2-cnn-director-charlie-chester-reveals-how-network-practices/
https://www.projectveritas.com/news/part-3-cnn-director-charlie-chester-says-network-is-trying-to-help-the-black/
Chester közlései egyaránt sokatmondók úgy a Covid, mint az éghajlat tekintetében.
Ezért mindkét honlapunkon közzétesszük. Másik honlapunk elérhetősége: … Klímaváltozásról tudományosan…

2021. április
Király József

 

Print Friendly, PDF & Email
Updated: 2021.05.21. — 13:57

1 Comment

Add a Comment
  1. Ha bízhatunk a bukásban, annak az egyik oka az, hogy túl sok embert kellett lefizetni, megzsarolni. Ennyi ember felett nem lehet folyamatos kontrollt tartani, és ennyi ember közül biztos, hogy lesznek – bármilyen értelemben – elgyengülők. Mint ez a fickó is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük