Riasztó a helyzet a mellékhatások területén – írja a BKK Pro Vita német egészségbiztosító

Németországban a történelmi hagyományok következtében az egészségbiztosítás is részben piaci alapon működik. A biztosított különböző egészségbiztosító pénztárak között választhat, amelynek az az értelme, hogy magasabb alapdíj fizetése esetén a szolgáltatást igénybe vevő több, a biztosító által fizetett szolgáltatás közül választhat. Aki nem választ biztosítót, az automatikusan az Általános Betegbiztosítóhoz (Allgemeine Ortskrankenkasse) kerül.

Az egyik piaci alapon működő biztosító, a BKK Pro Vita – saját elmondása szerint – a holisztikus egészség és fenntarthatóság egészségbiztosítója. “A tagoknak átfogó szolgáltatásokat kínál a természetes gyógymódokhoz, népszerűsíti az egészséges növényi alapú táplálkozást, tudatosságra oktat és elkötelezett a környezetvédelem iránt.”

A BKK Pro Vita 2022.2.21-én az alábbi levelet küldte az oltóanyagok engedélyezéséért felelős Paul Ehrlich Intézetnek[1]:

Tisztelt Prof. Dr. Cichutek,

A Paul Ehrlich Intézet sajtóközleményben jelentette be, hogy a 2021-es naptári évben 244 576 oltási mellékhatás gyanús esetet jelentettek a koronaoltás után. A cégünk rendelkezésére álló adatok alapján feltételezhetjük, hogy Önökhöz a koronaoltást követően a mellékhatások gyanújával kapcsolatos eseteknek csak a töredéke kerül bejelentésre. Levelemhez egy értékelést mellékelek.

Értékelésünk alapját az orvosok számlázási adatai képezik. Az adatokat az üzemi egészségbiztosítók[2] anonimizált adatbázisából vettük. A mintában 10 937 716 biztosított található. Az orvosok számlázási adatait értékeltük ki. Egyelőre 2021 első felére, 2021 harmadik negyedévének pedig körülbelül a fele időszakára állnak rendelkezésünkre adatok. Lekérdezésünk az oltás mellékhatásaira vonatkozó érvényes ICD kódokat tartalmazza. Ez az értékelés azt mutatja, hogy a mintából (10,93 mio fő) már 216 695 személyt kezeltek koronaoltás utáni vakcinázási mellékhatásokkal. Ha ezeket a számokat az év egészére és a németországi lakosságra extrapoláljuk, akkor valószínű, hogy Németországban 2,5-3 millió ember részesült orvosi kezelésben az oltás mellékhatásai miatt a koronaoltás után.

Ezt jelentős vészjelzésnek tartjuk, amelyet figyelembe kell venni a vakcinák további alkalmazásakor. Véleményünk szerint a számadatok viszonylag egyszerűen és rövid időn belül is validálhatók, ha a többi betegbiztosító adatait is kielemzik. Ezúton kérjük fel Önöket, hogy ennek megfelelően értékeljék a rendelkezésükre álló adatokat. A németországi beoltottak számára extrapolálva ez azt jelenti, hogy a beoltottak körülbelül 4-5%-a került orvosi kezelésre az oltás mellékhatásai miatt.

Véleményünk szerint a vakcinázási mellékhatásoknak csak töredéke jut el a hivatalos statisztikába. Fontos, hogy ennek okait rövid távon földerítsük. Első feltevésünk az, hogy mivel a védőoltások mellékhatásainak – a Paul Ehrlich Intézethez történő hosszadalmas adminisztrációval járó – bejelentéséért nem fizetnek az orvosoknak, ők ezt elhanyagolják. Az orvosok arról számoltak be nekünk, hogy körülbelül fél órát vesz igénybe a vakcinák okozta mellékhatások gyanújának adminisztrációja. Ez azt jelenti, hogy 3 millió feltételezett oltási mellékhatás esetén körülbelül 1,5 millió munkaórát venne igénybe az adminisztráció. Ez majdnem 1000 orvos egyéves leterheltsége lenne. Rövidtávon ezen a téren is rendet kell tenni. Ezért ennek a levélnek a másolatát megküldjük a Német Orvosi Kamarának és az Egészségbiztosításban Dolgozó Orvosok Országos Szövetségének is.

A BKK Pro Vita adatainak összegzése

E levél másolatát az Egészségbiztosítási Pénztárak Országos Szövetsége is megkapja azzal a kéréssel, hogy minden egészségbiztosítótól szerezzen be megfelelő adatelemzést.

Mivel nem zárható ki az emberi élet veszélyeztetése, kérjük, hogy tájékoztassanak bennünket a megtett intézkedésekről 2022. február 22. 18:00 óráig.

Üdvözlettel:

Andreas Schöfbeck

elnökségi tag

A BKK Pro Vita saját adatai alapján 2,3 %, az üzemi egészségbiztosítók adatai alapján 2,0 % mellékhatásokkal járó eset gyanújáról tájékoztat. A PEI ugyanerre az időszakra vonatkozóan csak 0,3 %-ról akar tudni.

A levélre a PEI a mai napig (2022.03.01) – nyilvánosan legalábbis – nem válaszolt. Jobban megfeleln a valóságnak az intézetet Unehrlich-nek nevezni, jegyzi meg egy kommentáló[3].

A svájci infosperber pedig emlékeztet:
Egy évvel ezelőtt a Baden-Württemberg tartományi főállamügyész átlátszó indokokra hivatkozva nem engedélyezte a Covid-oltások után elhunytak boncolását.

[1] https://virusinfok.hu/wp-content/uploads/2022/03/Paul-Ehrlich-Institut-Presseinformation-Impfnebenwirkungen-nach-Corona-Impfung-1.pdf

[2] Betriebskrankenkassen, a piaci alapon működő biztosítók németországi megnevezése

[3] ehrlich = becsületes
unehrlich = becstelen

Kommentárunk:
A magyarországi covid-megmondóemberek természetesen hallgatnak, mint a sír, mekkora is az oltások következtében fellépő mellékhatások, ne adj ég, halálesetek aránya.
Pedig – tekintve, hogy Németországgal ellentétben Magyarországon nem csak génmódosító, hanem hagyományos vakcinával is oltanak – világviszonylatban is rendkívül fontos volna tudni, mekkora a mellékhatások aránya az egyes oltóanyagok tekintetében. Vagy lehet, hogy a gépezet teljesen tisztában van az adatokkal, és épp ezért hallgat róluk, nehogy feketén-fehéren kiderüljön, arányaiban melyik (típusú) oltóanyag okozza a legtöbb mellékhatást?
Hisz még nektek valaki?

2022. március
Közzéteszi: Király József

Print Friendly, PDF & Email

5 hozzászólás

Add a Comment
  1. Bálint József

    És már ki is rúgták Andreas Schöfbeck elnökségi tagot. A BKK Pro Vita elnöksége több órás online konferencia eredményeképp 21 éves munkaviszony után azonnali hatállyal felmondott Andreas Schöfbecknek. Bűne az volt, hogy kielemezte a rendelkezésére (és mindenki rendelkezésére) álló adatokat az oltások utáni mellékhatásokról, és mivel ezek nem voltak összhangban a PEI által közölt adatokkal, az össznépi érdekekre hivatkozva azonnali vizsgálatot kért a PEI-től a mellékhatások tényleges számának kérdésében.
    Hogy is mondta Orwell?
    “Az általános hazugság korában az igazság kimondása forradalmi tett.”
    https://www.corodok.de/vorstand-bkk-provita/

    1. A BKK Pro Vita honlapjáról pedig úgy a Schöfbeck által küldött levél, mint az ahhoz fűzött magyarázat is eltűnt.
      Utóbbi elérhetősége:
      https://virusinfok.hu/wp-content/uploads/2022/03/Erlauternde-Auswertungen-zum-Schreiben-an-das-Paul-Ehrlich-Institut-vom-21.02.2022.pdf

  2. Más, de a témához illik mégis.
    Együttérzek az Ukrajnából otthonukat vesztett, illetve besorozás elől menekültekkel, azonban a kárpátaljai magyarokkal a most menekülő ukránok nem éreztek együtt a magyarság ellenes ukrán törvénykezés miatt.
    ELLENŐRZIK-E, COHENVID-TESZTEKKEL A MENEKÜLTEKET???
    A háttérhatalom új félelemkeltése történik, Putyin orvosi Nobel-díja biztosnak látszik, hiszen pár nap alatt megszüntette a Cohenvid 19 vírust, azóta nem a vírus a “sláger”.
    Most mindenki féljen a háborútól, a földgáz hiányától, az áremelésektől, inflációtól, keletről jött menekültektől nem csak Nyugaton, hanem már magyarnak lassan nem nevezhető országunkban is (hiszen a magyarok ebben az országban már kisebbségben vannak, és akár ÁLLAMPOLGÁRI JOGOK, AKÁR A MÁR BEKÖVETKEZETT KISEBBSÉGI JOGOK NÉLKÜL).

  3. A BKK ProVita-ra kell felmenni. Ott jól látható, hogy a nevezett régi munkatárstól, Andreas Schöfbeck-től személyiségi jógok miatt nem közölhető okokok miatt, a beteg-bíztósitónak és a nevezett személynek elváltak az útjaik. Az új vezető most már Walter Redl.
    És megértést kérnek az emberektől, de nem szabad nekik további nyílatkozatot tenni.
    Németül:
    Auf seiner heutigen Sitzung hat der Verwaltungsrat der BKK ProVita beschlossen, sich mit sofortiger Wirkung vom bisherigen Vorstand Andreas Schöfbeck zu trennen. Die Führung der BKK geht nahtlos in die Hände von Walter Redl über, dem langjährigen Stellvertreter des bisherigen Vorstandes.
    Wir bitte um Verständnis, dass wir uns zu den verschiedenen Hintergründen dieser Personalentscheidung aus Gründen des Persönlichkeitsschutzes nicht weiter äußern.

  4. Ha a világot vezető háttérhatalom az ukrán háborút eszkalálódni akarja, illetve az elkövetkező években ha a háttérhatalom a világon helyi háborúkat fog kirobbantani (várhatóan igen) a szenvedés fokozására mindenütt, akkor nem vetik be az emberiség elleni népirtó vírus és oltás programjukat. Habár a háttérhatalomtól még az egyidejű szenvedtetés is várható, tehát helyi háborúk világszerte és a háttérhatalom által kifejlesztett vírusok általi és az oltások általi emberirtás világszinten.

    Ehhez kapcsolódik Magyarországon a következő, amelyről nem esik szó összefüggésében a médiában sehol:

    1/

    Magyarországon 2022-ben és a későbbiekben várhatóan is 65 év az öregségi nyugdíj korhatár

    2/

    a bankok nem adnak kölcsönt 65 éves kor fölött, illetve a futamidőnek le kell zajlania 70 éves korig személyi kölcsönnél, 75 éves korig lakáshitelnél

    Idézet:

    “Az igénylésnél azonban nem a hitelfelvétel idején betöltött életkort vizsgálják, hanem azt, hogy milyen idősek leszünk a futamidő végén. Hitelintézettől függően ez általában 65 és 72 év közé esik személyi kölcsönnél, és 70 és 75 év közé lakáshitelnél. Ez a kor, amit a kölcsönfelvevő nem haladhat meg a visszafizetés vége előtt. Nyugdíjasként ezek a korlátok nyilvánvalóan szűkítik a lehetőségét például annak, hogy milyen futamidőre kaphatunk lakáshitelt.”

    https://bank360.hu/blog/hitel-nyugdijasoknak-2022

    Konklúzió:

    1/ a hivatalos államhatalom és a nem hivatalos háttérhatalom nem feltételezi hogy a magyar állampolgárok megérik a 70. életévük fölötti életidőt akár egy nappal is

    2/ a KSH adatai alapján ez évben majd az elkövetkező években a várható átlagéletkor alatta marad a 70 évnek, a nőknél először az 1960-ban születettek érhetik el átlagban a 70 évet, 2009-ben is csak 78 év körül várható az átlagéletkoruk, a férfiaknál a 70 év átlagos elérése először a 2009-ben születetteknél lehetséges

    https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_hosszu/h_wdsd001b.html

    3/ fentiek szerint a hivatalos államhatalom és a nem hivatalos háttérhatalom 5 év nyugdíjfizetésre számít a magyar lakosságnál, utána arra számítanak, hogy meghalnak a magyar állampolgárok

    EZ A HÁTTÉRHATALOM ÉS A LÁNCOSKUTYÁI, A POLITIKUSOK, A MAFFIARENDSZERÜK, A SZABADKŐMŰVESEK ÉS MAFFIARENDSZERÜK, EGYÉB SZEKTÁK ÉS MAFFIÁK, ÁLTAL PIMASZ DISZKRIMINÁCIÓ A MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKKAL SZEMBEN.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük