Horror Sanghajban

Sanghaj a Great Reset (nagy újrakezdés) tesztlaboratóriuma?

Sanghajban olyan borzalmas viszonyok uralkodnak, amelyek mellett az elmúlt két év összes értelmetlen, szadista intézkedései a lezárásoktól kezdve a maszk- és oltáskényszerig eltörpülnek: A kínai kommunista diktatúra a “zéró-covid politika” ürügyén Sanghaj városát egy hatalmas koncentrációs táborrá változtatta több mint 20 millió lágerlakóval. Eközben apokaliptikus állapotok uralkodnak: az emberek nem hagyhatják el otthonaikat, katonai személyzet, harci robotok és drónok járőröznek. Az ellátási helyzet bizonytalan. A kritikusok a lakosság elleni büntetőintézkedésre gyanakodnak – és arra, hogy a jövő diktatórikus egészségügyi rendszerei milyen mértékben bánhatnak a polgáraikkal. Erre számíthatunk a jövőben Nyugaton is?

Március 28-a óta a kínai gazdasági metropolisz Sanghajban koronazárlat van érvényben. Ez eredetileg április 5-ig tartott volna, de meghosszabbították. Hogy meddig, ma bizonytalan. A 26 millió lakost teljesen elzárják a külvilágtól, minden fertőzött embert elszállítanak – ha kell, erőszakkal – és központi karanténlétesítményekbe zsúfolják. Még a kisgyermekeket is elszakítják családjuktól: ha az apa és az anya tesztje is pozitív, sőt, még a csecsemőket is elszakítják tőlük, és elkülönített osztályokra helyezik őket, anélkül, hogy szüleik meglátogathatnák őket.

Ráadásul, hogy demonstrálják a kormány zéró-covid “elhatározásának” radikális jellegét, közterületen befogott háziállatokat rövid úton megölik; elvégre ezek is potenciális vírushordozók lehetnek. A brit “Daily Mail” részletesen beszámol egy esetről, amelyben az egészségügyi hatóságok egyik alkalmazottja egy lapáttal agyonver egy autó alatt menedéket kereső, védtelen kutyát, csak, mert gazdája “fertőzött” volt. A kiszivárgott privát videókon az is látható, ahogy a szkafandert viselő sintérek lemészárolják az út szélén a védtelen állatokat, majd elszállítják őket:

A központi kormánynak bőven van embere a piszkos munkára a “fertőzés elleni védekezés” ürügyén: 38 000 egészségügyi szakembert, 2000 katonát, valamint ismeretlen számú speciális katonai haderőt küldtek már Sanghajba Kína minden részéből.

Az utcákon katonák és rendőrök járőröznek mindenütt:

Ezenkívül folyamatosan új egységek érkeznek a városközpontba; nem csak a városi autópályákon,

hanem vasúton is.

A külső kerületekben, ahol a városközpontból és a városközpont felé vezető utakat mindkét irányban lezárták, a járványügyi egyenruhás, erősen felfegyverzett különleges egységek láthatók – ami még drasztikusabban kiemeli az apokaliptikus látványt:

Bettina Schön-Behanzin, az EU Kínai Kereskedelmi Kamarája helyi szervezetének elnöke így számol be: “A városban erős a bizonytalanság érzése. Ezt táplálja az ellátás akadozása, a vég nélküli lezárások, és annak veszélye, hogy az embereket a központi karantén táborok egyikébe küldik.”

A propaganda igazolja a horrorintézkedéseket

A folyamatos besugárzásnak kitett nyugati médiafogyasztó két év óta azt hallja, hogy bár kellemetlenek az intézkedések, de a járvány leküzdésének érdekében ezeknek nincs alternatívája. Pontosan így érvel a kínai központi vezetés is. Az omikron variáns elleni harccal indokolják a drasztikus intézkedéseket. Így a nyugati médiák nem is igen kérdőjelezik meg az intézkedéseket önmagukban.

Hogy az “esetszámoknak, csúszó indexeknek” gyakorlatilag már semmi értelme nincs, úgy Távol-Keleten, mint Nyugaton, és ezért a szabadság bármiféle korlátozása egyszerűen bűncselekménynek minősül? Az ilyen nézeteket a nyugati hírközlő szervek, beleértve az MTI-t is, nem tolerálják.

Úgy tűnik, Sanghajban példát statuálnak

A kínai ellenzékiek és kritikus megfigyelők eközben más okot is sejtenek a semmiből előbukkanó – még kínai mércével mérve is rendkívül brutális – sanghaji zárlat disztópikus rémálmára – és ez megmagyarázná azt is, hogy jelenleg miért nincs ilyen jellegű hír az országban sem.

Úgy tűnik, a mindenható pekingi pártközpont példát akar statuálni a gazdasági kirakatmetropoliszon, ami elrettentő példaként szolgálhat egész Kínában. A jól bevált Mao-mottó szerint: “Büntess meg egyet, nevelj százakat.”

A város vezető tisztségviselői, köztük a lakosság körében rendkívül népszerű Csen Tong alpolgármester, finoman, de többször bírálták a 2020-as kemény lezárásokat, rámutatva, hogy a legjobb lett volna a “világjárványt” úgy kezelni, mint egy normális influenzát, úgy, mint 2019-ben vagy akár 2020 elején. A város vezetői ráadásul többször is hangsúlyozták az omikron viszonylagos ártalmatlanságát. Tong ezért ismételten “rugalmas stratégia” mellett érvelt.

Bosszú a “rugalmas” stratégiai javaslatokért

Nem világos, hogy az ilyen finom kijelentések egy félénk “lázadási kísérlet” megnyilvánulásai voltak-e, vagy a sanghaji városi kormányzat – amely olyan erősen függ a nyugati kereskedelmi kapcsolatoktól, mint egyetlen más kínai metropolisz sem – egyszerűen csak a gazdasági központ kereskedelmi kapcsolataira akart tekintettel lenni. Mindenesetre Tong és társai kivívták a KP elöljáróinak haragját. A lezárást szinte egyik napról a másikra úgy hajtották végre, mint egy katonai megszállást.

A nemkívánatosan szabadságszerető sanghajiak elleni büntetőakció tézisét az is alátámasztja, hogy a pekingi politbüró a zárlat kihirdetése óta többször is felszólította a sanghaji pártvezetést, hogy a vírus elleni harcban “húzzanak kardot!” – ami nyílt felhívás a lojalitásra.

Mindennek érdekében még az ellátási zavarokat és élelmiszerhiányt is felvállalták. Közvetlenül a lezárás előtt már pánikvásárlásra került sor. Eközben, két hét elteltével, sok sanghajinak aggódnia kell a legalapvetőbb élelmiszer-ellátásért is. Tongnak a központi kormányhoz intézett segélykiáltását, hogy legalább a nagybani piacok megnyitásához járuljon hozzá, durván elutasították – és cinikusan a négy fal közé zárt lakosság – a katonaság és az állami szervek által irányított – állítólag jól működő és elegendő ellátására hivatkoztak.

Éhínség és nélkülözés mindenütt

Sanghaji kapcsolatokkal rendelkező nyugati források azonban határozottan ellentmondanak ennek:

Számos éhhalálról és betegségről számolnak be, amelyek az élelmiszer és a gyógyszerek súlyos hiánya miatt következtek be. Az ily módon meghirdetett zéró-covid politika a külföldi lakosok részéről is egyre több kritikát vált ki. Egy ott élő német szerint: “Sanghajban gazdagnak lenni már nem azt jelenti, hogy van-e Louis Vuitton táskád, hanem azt, hogy mennyi zöldséged van”.

A kommunista vezetés propagandakampányokkal, például az állami televízió számára készített filmekkel próbálja dokumentálni az élelmiszerek állítólag problémamentes és zökkenőmentes elosztását. Egyes bátor kínai által készült felvételek azonban azt bizonyítják, hogy ezek többnyire kamu rendezések – mint például ez a fotó, amelyen egy állami kamerás csapat egy állítólagos “ételosztást” filmez:

Egy másik, titokban rögzített videón látható, ahogy az állítólagos élelmiszer-szállítmányokat visszarakodják a teherautókra, és elviszik őket, mielőtt szétosztanák:

Ebben a Baoshan kerületből származó videóban, amelyet titokban forgatott és publikált egy helyi influencer, elmagyarázza, mit vettek fel: “Hozzák nekünk az élelmiszerkészletet, hagyják, hogy megnézzük, aztán mindent visszacsomagolnak és elmennek.”

Nehéz megítélni, hogy ez szándékos provokáció, szabotázs vagy egyszerűen csak korrupt sikkasztás; mindenesetre tény, hogy nemcsak a logisztikai problémák felelősek az elszabadult hiányért, hanem a politikai és emberi mulasztások is.

A büntetés vagy bosszú hipotézis mellett egy másik logikusnak tűnő feltételezés is kering kínai ellenzéki körökben a lezárás tényleges hátteréről: eszerint a KP vezetése így akarta eltussolni a Sanghajban állítólag különösen súlyos oltási mellékhatások állítólagos számát. Ez hihető magyarázat lenne a katonai titkolózásra és eltussolásra tett erőfeszítésekre, amelyek teljesen értelmetlennek és aránytalannak tűnnek egy nagyrészt tünetmentes omikron változat elleni “harcban”.

Tomboló kétségbeesés

Bármi legyen is a lezárás oka: Időközben igen súlyos pszichológiai problémákat okoz a lakosság körében a rendkívüli állapot.

Egy lakótelepén gyakorlatilag bebörtönzött férfi még a mindenható kommunista párttól való félelmét is elvesztette. Szorultságában, és kétségbeesésében így üvöltözött: “Mit egyek? Mit igyak? Halálba kergetitek az embereket. Nem érdekel, ha el is visz a kommunista párt. Hol van most a kommunizmus? Ti szemetek!” Ez normális körülmények között a Vörös Kínában még ma is biztos út az életfogytiglani lágerbe.

Az emberek kétségbeesetten kiabálnak ablakaikból:

Song Jiang kerületben, ahol az ellátás különösen gyenge, vagy egyáltalán nem létezik, számtalan éhező ember hangosan skandálta az erkélyekről és a nyitott ablakokból: “Élelemre van szükségünk!”. Más panel lakótelepeken az emberek minden este a szabadságuktól való megfosztásuk ellen skandálnak.  A rezsim tipikusan kínai reakciója ezekre az akciókra mintha csak egy George Orwell-regényből származna: Automatizált kormányzati drónok azonnal felszólították az embereket monoton számítógépes hangon: “Kérjük, tartsák be a covid-korlátozásokat. Tartsd kontroll alatt lelked szabadságvágyát. Ne nyisd ki az ablakot, és ne énekelj.”

Más városrészekben még digitális rendőrségi robotkutyákat is bevetettek ugyanezzel az üzenettel.

A gazdaság akut veszélyben van

A sanghaji civilek elkeseredettségének mértéke a helyzetet tekintve nem meglepő. A városvezetés keze azonban meg van kötve: Egyrészt szembesül a polgárok növekvő dühével és reménytelenségével, másrészt a pekingi totalitárius rendszer könyörtelen diktátumai kötik. A 2020 elején Vuhanban készült képek, amikor az embereket élve befalazták a lakásaikban, és ajtóikat behegesztették, bizonyítják, hogy a rezsim nem riad vissza a még rosszabb elnyomó intézkedésektől sem.

Kétségtelen, hogy a zárlat most jelentős hatást gyakorol a kínai és így a globális gazdaságra is. Szakértők szerint Sanghaj gazdasági teljesítménye hat százalékkal esik vissza, ha a Jangce folyó deltájában fekvő metropoliszban egész áprilisban folytatódik a polgárok elleni állami terror. Ez viszont a kínai bruttó nemzeti termék két százalékos csökkenéséhez vezethet. Úgy tűnik, a pekingi KP vezetés számára még ez is megéri, hogy demonstrálhassa totális hatalmát.

Tesztelés és példakép a Nyugat számára?

Nem világos, hogy a sanghaji borzalmak, amelyek a korona két éve, és a valójában már régen véget ért “világjárvány” után még a kezdeményezők logikája szerint is idejétmúltak, mennyiben jelentenek egy nagyobb tesztfutamot vagy akár a jövőbeli egészségügyi diktatúrák – bolygószintű – mestertervét. A Nyugaton is tapasztalt lezárások, és nem utolsósorban az európai fasisztoid oltási propaganda fényében sajnos azt kell feltételeznünk, hogy itt egy főpróba zajlik, hogy a kormányok a jövő megavárosaiban állítólagos válsághelyzetek ürügyén milyen mértékben tudják megfélemlíteni és jogaiktól megfosztani polgáraikat. A véleménynyilvánítás, a szabad mozgás és a viselkedés totális megfigyelése és ellenőrzése (kulcsszó: social scoring; társadalmi pontozás) önmagában már nem elegendő: itt már a diktatúra katonai vészhelyzetét gyakorolják.

A nyugati kormányok globalista elitje minden bizonnyal figyelmesen és nagy érdeklődéssel követi, hogy mit tanulhat a jelenlegi “sanghaji gyakorlati példából”, hogy szükség esetén a jövőben lemásolják azt: Legyen szó az új dizájnvírusok “bevezetéséről” és a kapcsolódó oltási kampányokról, vagy “csak” az éghajlatvédelem ürügyén végrehajtott gazdaságrombolásról.

Kommentárunk:

Érdekes módon a magyar média kicsit szégyenlősen tájékoztatott a sanghaji korlátozások elrendeléséről, annál többet olvashatunk a “lazításokról”. Mely lazítások még mindig rettenetes tortúrát jelentenek a helybelieknek.
Többször olvashattunk továbbá a közelmúltban arról, vannak erők a háttérben, amelyek a nemzetközi szállítási zavarok előidézéséne fáradoznak. Ennek része lenne a Kínában központi gazdasági szerepet játszó Sanghaj megbénítása is?

Az esemény mindenesetre jó példa arra, mennyire hibás gondolkodás az értelmetlen állami intézkedések berzenkedés nélküli elfogadása:

“Csak két hét lezárás, csak egy hónap maszk, csak egy két, három, négy szuri, aztán békén hagynak… Meg kell érteni a kormányt, csak a javunkat akarja… Tudják, mit csinálnak, szakértőik mindent szépen megmagyaráznak… A járvány mihamarabbi, megszűnése érdekében most átmenetileg el kell fogadnunk a korlátozásokat… Hogy hamarosan korlátozások nélkül élhessünk…”

2022 április
Daniel Matisseknek a Wochenblikk-ben megjelent írása alapján közzéteszi:
Király József

Print Friendly, PDF & Email

1 Comment

Add a Comment
  1. Kiváló írás, Király Úr. Sajnos a téma súlyos. Minden a menetrend szerint megy.

    A COhenVID vírus és oltás kiagyalóinak, elindítóinak a háttérhatalomnak az elmúlt évtizedben elkövetett emberellenes cselekedeteiből egy főbb vázlat:

    1/ a NEMZETÁLLAMOK (ha még egyáltalán volt ilyen, de mondjuk azt hogy igen, ámbár mai hivatalos álláspont hogy magyar aki magyarul beszél, a magyar kultúrát képviseli, holott ez hazugság, a magyar nem csak nyelvet és kultúrát, hanem genetikát is takar RGYÜTTESEN és nem külön-külön, mert a hivatalos álláspont a paraziták általi gondolatbeültetés, hiszen ők is magyarnak mondják magukat, pedig nem azok) SZÉTROMBOLÁSA
    – háttérhatalmi megoldása: MIGRÁCIÓ
    Miért nem tett ellene az EU semmit?
    – Mert az askenáci háttérhatalmi páholyú Nyugat ötlete volt eleve Európa FEHÉR LAKOSSÁGÁNAK DEMORALIZÁLÁSA, KULTÚRÁJÁNAK LEROMBOLÁSA, GENETIKÁJÁNAK FOLYAMATOS ELEGYÍTÉSE A FEKETE RASSZAL, ELBUTÍTÁSA UGYANEZZEL (lásd utóbbihoz a skót-ír származású James Dewey Watson harmadmagával 1962. évi fiziológiai Lóbél-díjas genetikus állítását, a DNS kettős spirál egyik meghatározóját, hogy a fekete rassz kevésbé intelligens mint a fehér – ezt sokszori saját tapasztalattal is igazolni tudom -; jelzem a háttérhatalom közel-keleti genetikája etiópiai eredetű fekete rasszú genetika
    (tökéletesen levezethető genetikai, régészeti, kultúrális, vallási, írásos bizonyítékokkal, göndör hajuk csak a feketéknek vannak például a rasszuk közül, a kiválasztottak közül nagyon sok a göndör és a fekete rasszra jellemző vastag ajkú, fejformájú, ezek antropológiai tények, lásd Kiszely István professzor munkái), lásd falasszák, nem véletlen a fekete rassz mint az emberiség őse arcátlan dezinformációja világszerte a pimasz háttérhatalom részéről)

    2/ a NEMZETÁLLAMOK KULTÚRÁJÁNAK, NYELVÉNEK, GAZDASÁGÁNAK, EGÉSZSÉGÜGYÉNEK, OKTATÁSÁNAK KISAJÁTÍTÁSA A PARAZITA HÁTTÉRHATALOM RÉSZÉRŐL (ezt Magyarországon sikeresen el is érték, szinte nincs magyar művész semelyik területen sem, magyar orvos, magyar vezető bárhol és sorolhatnám, ha valaki ezzel vitatkozik, több évtizede családfakutatással foglalkozom, nem csak magyarral, bizonyítsa be hogy nincs igazam, ki lehet próbálni, sőt, saját családjával is)
    – háttérhatalmi megoldása: a KIVÁLASZTOTT PARAZITA KÁPÓ BEÉPÜLÉSE A NEMZETÁLLAMOKBA, AZOK KULTÚRÁJÁNAK, NYELVÉNEK, STB. KISAJÁTÍTÁSA, A KÁPÓ SAJÁT KULTÚRÁJA, NYELVE, NEMZETI HOVATARTOZÁSI IDENTITÁSA MEGŐRZÉSÉVEL. IGEN JÓL OLVASSÁK, MEGŐRZIK NEM MAGYAR MIVOLTUKAT ÉS MAGYARNAK MONDJÁK MAGUKAT.
    Miért nem tett ellene egy nemzetállam sem semmit?
    – Mert az uralkodók, állami vezetők évszázadok, évezredek óta megvásárolhatók voltak és ma is azok, és ha nem tartoznak a háttérhatalom genetikájához, akkor szabadkőműves láncoskutyák, és mind a világ magánbanjait és nemzeti bankjait egyaránt birtokló háttérhatalomtól vettek fel kölcsönt saját és a háttérhatalom hasznára és a hozzájuk nem tartozó többség megfizetési terhére.
    Ki tudott volna fellépni ellenük?
    – Senki, mert a pénzzel együtt a katonai hatalom, a félelemkeltés is a birtokukban van.

    3/ az egyes ÁLLAMOK LAKOSSÁGÁNAK CSALÁDI ÉRTÉKRENDJÉNEK, HAGYOMÁNYÁNAK, MENTALITÁSÁNAK MEGTÖRÉSE
    – háttérhatalmi megoldása: LMBTQ ÉS EGYÉB ELMEBETEG MOZGALMAK ELFOGADTATÁSA A TÖBBSÉGI EGÉSZSÉGES LAKOSSÁGGAL
    Miért nem tett ellene az EU ÉS az USA semmit?
    – Mert a vezetők vagy háttérhatalmi genetikájúak, vagy a háttérhatalom láncoskutyái, szabadkőművesek, megvásárolt bábfigurák.
    Miért nem tesznek ellene semmit az emberek?
    – Mert tudati befolyásoltság alatt állnak, az úgynevezett “felébredést” is háttérhatalmi genetikájú ügynökök vagy szabadkőműves ügynökök, alvő sejtként működtetett ügynökök irányítják, összezavarva a még gondolkodó emberek józan gondolkodását is. Fegyver pedig ha van is bőven a lakosságnál, nem azoknál, akik nem haszonélvezői a háttérhatalom emberiségirtó programjának.

    4/ a FÖLD LAKOSSÁGÁNAK FÉLELEMBEN TARTÁSA, EGYMÁS ELLEN HANGOLÁSA, ÉHEZTETÉSE POLGÁRHÁBORÚK ÉS ÁLLAMOK KÖZÖTTI HÁBORÚK CÉLJÁVAL ÉS A TELJES ENGEDELMESSÉG ERŐSZAKOS ELÉRÉSÉVEL
    – háttérhatalmi megoldása:
    a/ COhenVID VÍRUS ÉS EGYÉB BIOLÓGIAI FEGYVEREK BEVETÉSE AZ EMBERISÉG ELLEN,
    b/ FEGYVERES DRÓNOK ÉS MÁS MESTERSÉGES INTELLIGENCIÁK, FEGYVERES ÉS NEM FEGYVERES KIBORGOK ALKALMAZÁSA RENDFENNTARTÁSRA,
    c/ HÁBORÚK KIROBBANTÁSA HASZON ÉS EMBERIRTÁS CÉLJÁVAL,
    d/ A PÉNZ ELÉRTÉKTELENÍTÉSE ÉS MEGSZÜNTETÉSE AZ EMBEREK MÉLYSZEGÉNNYÉ TÉTELE CÉLJÁBÓL,
    e/ POLGÁRHÁBORÚK KIROBBANTÁSA A MESTERSÉGES ÉHÍNSÉG KIALAKÍTÁSÁVAL AZ INFLÁCIÓRA ÉPÍTVE,
    Miért nem tesznek ellene semmit az emberek?
    – Fel sem fogják a legtöbben hogy mi a valóság, vagy ha netalán valamit igen, akkor nem akarják felfogni, illetve ha felfognak valamit, pánikolnak. A tudati befolyásolás több évezredes, a DNS-agyak és lélekstruktúrák alacsonyabb szintje miatt el sem várható hogy az emberiség többsége értse hogy mi történik vele és a világban. Sajnos.

    Lépjünk előre egy lehetséges jövőbe.
    1/
    Európában bevezetik ami most Sanghajban van.
    2/
    Mit tesznek az emberek ellene?
    Mit?
    Mit tettek Európa-szerte a COhenVID oltás ellen? Tüntettek? Néhol. Lett eredménye? Lényegében semmi. Kanadában sem. Gyors kivégzések helyett lassú kivégzések, hiszen az oltások irányíthatóvá tették a DNS-robot, kiborg szervezetet. Szekvencia cserék. Azért kell több oltás, hogy több szekvencia csere megtörténjen. Még jobb a “legyengített” hatóanyagú “védőoltás”, hiszen ott népiesen szólva egy az egyben bejut a szervezetbe maga a génszakasz cserélő Cohenvid vírus, új parancs-sorral, amit egy mesterséges intelligencia dolgozott ki. A vírus nem élőlény. Hogyan hathat egy nem élőlény egy élőlényre? Hogyan programozhatja át a DNS-genomot? Úgy hogy az emberi test is csak program-rendszer, egy fotonokra és elektronokra épülő biorobot, csak a lélek élőlény.
    Mit tesznek az emberek MOST, most Európa-szerte, világszerte a COhenVID oltás ellen? 2024 előtt? Amikor fegyverrel is kényszeríteni lehet a WHO tagországokban az oltás felvételét? Van ellene mozgolódás? Van az az áldozatkészség, hogy ha úgyis meghal a legtöbb ember, akkor legyen értelme a halálának?
    Mit is mondott egy magyarországi politikus? Valahogyan hasonlóan mondhatta, ha jól emlékszem: – Mindenki hozzon magával még egy embert.
    Nos, én ha mást nem is tennék addig, de AKKOR annyit BIZTOSAN TENNI FOGOK, hogy VISZEK magammal MINIMUM EGY EMBERT, ha be akarnának oltani. Minimum egy embert, ezt megígérem. Nem sajnálom akiket magammal viszek. Akkor sem ha parancsot teljesítenek. Ki adta a parancsot? Kik ellen? Nincs sajnálat a végrehajtóknak bármi történik majd velük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük