Izraeli Egészségügyi Minisztérium: titkolják a tanulmányt a génmódosítóknak gyerekekre gyakorolt hatásáról

Az Izraeli Egészségügyi Minisztérium titkolja saját tanulmányát, amely szerint a Pfizer COVID oltást követő mellékhatások 2-4-szer nagyobb arányban jelentkeztek az 5-11 éves gyermekeknél, mint a 12-17 éveseknél.”

  • “A nemkívánatos események 2-4-szer gyakoribbak az 5-11 évesek körében! Mindez annak ellenére, hogy a fiatalabb korosztályban az átoltottság 3-4-szer alacsonyabb, mint az idősebb gyermekeknél.
  • Új, a Pfizer betegtájékoztatójában nem említett mellékhatásokat is azonosítottak.
  • Az állításokkal ellentétben a különböző mellékhatások, beleértve a súlyosakat is, nem rövid ideig tartanak és nem átmeneti jellegűek. Egyesek több mint egy évig gyötrik a beteget.
  • A nemkívánatos események jelentős része nem tűnt el a vizsgálat végére, így nem lehet tudni, hogy mennyi ideig tartottak.
  • Egy újabb oltás a nemkívánatos események kiújulását/ súlyosbodását hozta magával.

Miközben a Pfizer vezérigazgatója, Albert Bourla Izraelben vendégeskedik, és cégének csecsemők számára kifejlesztett COVID vakcináját népszerűsíti a küszöbön álló minisztériumi jóváhagyás előtt, kiderült, hogy a minisztérium nagyon súlyos eredményeket rejteget a vakcina gyermekeknél fellépő mellékhatásaival kapcsolatban, különösen az 5-11 éves gyermekek esetében.

A tanulmány megállapításait, amelyet maga a minisztérium rendelt meg, három héttel ezelőtt mutatták be a minisztérium járványügyi osztályán. A MOH (Izraeli Egészségügyi Minisztérium) a múlt héten mégis engedélyezte a harmadik (“emlékeztető”) oltást az 5-11 éves korosztály számára, sőt bejelentette, hogy a vakcinát a csecsemők számára is jóvá kívánja hagyni.

A Szakmai Etikai Front által 2022. június 27-én Izrael Állami Számvevőszékének, Dr. Matanyahu Engelmannak küldött sürgős levélből kiderült, hogy a Prof. Matti Berkowitz, az Assaf Harofeh Kórház (Shamir) Klinikai Farmakológiai és Toxikológiai Osztályának igazgatója által végzett tanulmány eredményeit június elején mutatták be a Járványügyi Osztálynak. A tanulmány, amely az Egészségügyi Minisztérium megbízásából készült, a Pfizer COVID vakcinájának mellékhatásait vizsgálta mintegy hat hónapon keresztül (2021. december 9-től 2022. május végéig). A tanulmány a Nahlieli rendszerben rögzített jelentések elemzésén alapult. (Nahlieli: az izraeli nemzeti oltóanyag-adatbázist alkotó rendszer, beleértve a kísérő információk kezelését, amely magába foglalja a nemkívánatos eseményekről szóló jelentéseket és a biztonsági demonstrációkat)

Az állami számvevőnek küldött levélben az állt, hogy “a megállapításokról értesültünk, és azok súlyosak, és a gyermekekre, különösen az 5-11 éves kisgyermekekre vonatkozó kockázatra utalnak”.

Ma (2022. június 29-én) az egyesület újabb levelet küldött az Állami Számvevőszéknek, amelyben részletesen ismertette a súlyos megállapításokat, amelyeket a Berkowitz professzor által vezetett kutatócsoport által a járványügyi osztályon bemutatott diák kíséretében mutattak be.

Az eredményekből többek között kiderül, hogy a mellékhatások 2-4-szer gyakoribbak az 5-11 éves kisgyermekek körében; hogy vannak olyan új mellékhatások, amelyekről a Pfizer COVID vakcina betegtájékoztatójában nem számoltak be; hogy az állításokkal ellentétben a különböző mellékhatások, köztük az idegrendszeri hatások és a menstruációs zavarok nem rövid távú, néhány nap alatt elmúló események, hanem sok esetben hónapokig vagy akár több mint egy évig is eltartanak. Ráadásul a vizsgálat megállapította, hogy a tünetek jelentős része nem szűnt meg a vizsgálat végére, így nem lehet tudni, hogy mennyi ideig tartottak; és az esetek jelentős részében, még ha a mellékhatás meg is szűnt, a következő dózis után újra jelentkezett.

A vizsgálati időszak alatt a vakcinával kapcsolatos nemkívánatos eseményekről 8054 jelentés érkezett valamennyi korcsoportban (5-11; 12-17; 18 éves és idősebb), amelyek közül 6259-et “érvényesnek” (dupla és üres jelentések nélkül) minősítettek. Ezen kívül 2075 nemkívánatos eseményt jelentettek szabad szöveges formában.  A szabad szövegként benyújtott jelentések közül öt kategória együttesen az összes bejelentett nemkívánatos esemény mintegy 70%-át teszi ki. Ezeket a kategóriákat elemezte a kutatócsoport, és ezek a következők (gyakorisági sorrendben):

  1. Neurológiai hatások;
  2. Általános hatások (egyik kategóriában sem szerepelnek külön);
  3. Menstruációs zavarok;
  4. Mozgásszervi tünetek;
  5. Gyomor-bélrendszeri/vese- és húgyúti tünetek.
  6. szív- és érrendszeri panaszok

A szív- és érrendszeri tüneteket a hatodik kategóriában jegyezték fel, az ötödik kategóriához képest valamivel kevesebb jelentéssel. Ezt a kategóriát azonban a csoport nem elemezte, pedig éppen ezek a mellékhatások, mint például a szívizom- és szívburokgyulladás, bizonyultak gyakorinak a vakcinával összefüggésben a tinédzserek és fiatal felnőttek körében. A tanulmányt bemutató csoport tagjai szerint vannak más tünetek is, például autoimmun tünetek, amelyeket fontos lenne elemezni a vakcina biztonsági profiljának jobb azonosítása érdekében, de ebben a szakaszban még nem elemezték őket.

A nemkívánatos események 2-4-szer gyakoribbak az 5-11 évesek körében

A kutatók megállapították, hogy a legfiatalabb korcsoportban – 5-11 éves korosztály – a nemkívánatos események 2-4-szer gyakoribbak (a leírt konkrét nemkívánatos eseménytől függően), mint a 12-17 évesek korosztályában. Ez a megállapítás nagyon meglepő és különösen aggasztó annak fényében, hogy a fiatal korcsoportban a beoltottak aránya sokkal alacsonyabb, mint az idősebb fiatalok csoportjában.

Míg az 5-11 évesek körében az átoltottság 3-4-szer alacsonyabb a vakcina első és második adagja esetében, addig a bejelentett nemkívánatos események aránya ebben a csoportban 2-4-szer magasabb!

Meg kell jegyezni, hogy az eredmények még magát a kutatócsoportot is meglepték, és ezt az előadás során többször is hangsúlyozták.

Más szóval, a fiatalabb gyermekek körében bejelentett nemkívánatos események aránya majdnem 2,5-szer magasabb, mint a tinédzserek  csoportban.

Például a neurológiai mellékhatások kategóriájában 6% az 5-11 évesek körében, a 12-17 évesek körében pedig 3%. Vagyis a neurológiai tünetek aránya a fiatalabb gyermekeknél kétszer olyan magas, mint az idősebb csoportban.

Az emésztőrendszeri / vese- és húgyúti rendszerrel kapcsolatos mellékhatások kategóriájában az 5-11 éves korosztályban az oltások 19 %-ában került sor bejelentésre, a 12-17 évesek körében pedig 5 %-ban. Vagyis a jelentések aránya a fiatalabb csoportban 4-szer magasabb, mint az idősebb csoportban!

Új, a Pfizer tájékoztatójában nem említett mellékhatásokat azonosítottak

Mint látható*, a csoport azonosította és jellemezte a korábban nem ismert és a Pfizer Comirnaty vakcinájának betegtájékoztatójában nem említett neurológiai tüneteket, köztük a hipoesztéziát (a bőrérzékenység részleges vagy teljes csökkenése), a paraesztéziát (rendellenes bőrérzet, például zsibbadás, bizsergés, szúrás vagy égés), fülzúgást, szédülést és egyebeket.

*Nem tesszük közzé a héber feliratú, statisztikai adatokat megjelenítő adatokat, nem túl sokan értenék.

Az állításokkal ellentétben a különböző mellékhatások, beleértve a súlyosakat is, nem rövid ideig tartanak és nem átmeneti jellegűek. Egyesek több mint egy évig gyötrik a beteget.

Az eredmények azt is bizonyítják, hogy az eddigi állításokkal ellentétben a különböző mellékhatások, köztük a súlyosabbak is, nem rövid ideig tartanak, és nem múlnak el néhány napon belül, hanem sok esetben hónapokig, sőt több mint egy évig is eltartanak. Meg kell jegyezni, hogy a kutatócsoport figyelmeztette a Minisztérium Járványügyi Osztályát, a Pfizert értesíteni kell az azonosított hosszú távú mellékhatásokról, mivel a vállalat képviselői egy néhány hónappal ezelőtti megbeszélésen azt állították, hogy nincs tudomásuk hosszú távú mellékhatásokról.

A kutatócsoport megállapította, hogy míg a menstruációs zavarok témakörét vizsgáló tanulmányok eddig azt állították, hogy az ilyen zavarok rövid ideig (legfeljebb néhány napig) tartanak, a jelen vizsgálatban a legtöbb jelentés hosszú távú mellékhatásokról számolt be….** A kutatók azt is megjegyezték, hogy az esetek 30%-ában a menstruációs zavar tartósnak volt mondható. Vagyis nem ért véget a jelentés leadásának időpontjában. Hasonlóképpen, ami a neurológiai mellékhatásokat illeti, az időtartamra vonatkozó jellemzőt tartalmazó jelentések mintegy 68%-ában dokumentálták az egy hónapnál hosszabb ideig tartó problémát, ebből 88%-ban három hónapnál tovább tartott.

**Nem részletezzük az összes statisztikai adatot, az eredeti cikkben angol nyelven megtalálhatók.

Hasonlóképpen, más bejelentett mellékhatások is hosszú távúnak bizonyultak. Például a mozgásszervi tünetekkel kapcsolatban a kutatók azt írták, hogy míg a Pfizer betegtájékoztatója szerint az olyan mellékhatások, mint a hátfájás, csak néhány napig tartanak, majd megszűnnek, a jelenlegi elemzésben – az ilyen mellékhatásokra vonatkozó információkat tartalmazó jelentések 79%-ánál – azt jegyezték fel, hogy az időtartam több mint egy hétig tartott. Ezek mintegy 50%-a hat hónapnál hosszabb időtartamot jelzett!

A gyomor-bélrendszeri, vese- és húgyúti nemkívánatos események tekintetében is azt találták, hogy a probléma időtartamára vonatkozó információkat tartalmazó jelentések több mint 80%-a egy hétnél hosszabb időtartamot jelzett. A jelentések 30%-ában több mint féléves időtartamot adtak meg!

A kutatócsoport által azonosított és jellemzett másik megállapítás a Rechallenge nevű jelenség – egy korábbi nemkívánatos esemény megismétlődése / súlyosbodása a vakcina egy újabb dózisának beadása után – így azt találták, hogy az esetek 10%-ában, ahol menstruációs zavarokat jelentettek, a nemkívánatos események megismétlődése / súlyosbodása következett be a vakcina egy másik adagját követően.

A tanulmány nyugtalanító megállapításait még súlyosabbnak kell tekinteni annak fényében, hogy a tanulmány elsősorban a kisebb betegbiztosítóktól kapott jelentéseken alapult, amint azt a kutatócsoport az előadás során elmondta. Berkowitz professzor szerint a legnagyobb biztosítók “titokban tartják az információkat”. Ebből következik, hogy az elvégzett elemzés rendkívül hiányos és korlátozott, és megállapításai a valódi mellékhatások mértékének súlyos alulbecslését tükrözik. “Nem világos, hogy egy ilyen kritikus vizsgálat esetében a nagy biztosítók miért nem működnek együtt, és még kevésbé világos, hogy az Egészségügyi Minisztérium miért nem követeli meg tőlük az adatok átadását a vizsgálathoz” – írták a szövetség tagjai az állami számvevőnek.

A nemkívánatos események jelentős része nem tűnt el a vizsgálat végére, így nem lehet tudni, hogy mennyi ideig tartottak.

Meg kell jegyezni, hogy még ha a tanulmányt az összes biztosító teljes körű jelentése alapján végeznék is el, ezek a súlyos megállapítások akkor is aluljelentettnek minősülnének, mivel a Nahlieli rendszer egy önkéntes jelentési rendszer, és a szakirodalomból ismert, hogy az ilyen rendszerekben történő jelentés a valóságban észlelt nemkívánatos eseményeknek csak mintegy 1-10%-át teszi ki. Annál is inkább, ha tudjuk, hogy a két központi egészségügyi pénztár nem működött együtt az adatok továbbításában.

Az eredmények eltitkolása az izraeli Egészségügyi Minisztérium részéről súlyos és kritikus jelentőségű lehet a gyermekek és csecsemők oltásával kapcsolatban globális szinten is, mivel Izrael “laboratóriumi államnak” számít, ahogyan azt a Pfizer vezérigazgatója, Dr. Bourla állította. A CDC és az FDA az izraeli adatokra és eredményekre támaszkodik az Egyesült Államokban hozott döntő fontosságú döntések alapjául – döntések, amelyeket később más egészségügyi hatóságok világszerte követnek.

Minden Izraelben hozott, a gyermekek oltásával kapcsolatos döntésnek tehát világméretű hatása van, és ha a döntéseket a megállapítások elhallgatása és figyelmen kívül hagyása mellett hozzák meg, az eredmények katasztrofálisak lehetnek.

 

Villogó figyelmeztető lámpák – az Egészségügyi Minisztérium figyelmen kívül hagyja és elrejti a következőket

Kiderült, hogy a Berkowitz professzor és csapata által végzett tanulmány eredményei nem az első figyelmeztető jelzések a Pfizers COVID vakcinájának gyermekeknél való biztonságosságával kapcsolatban. A nemkívánatos események aktív nyomon követése, amelyet a egészségbiztosítók Izraelben mintegy négy hónapon keresztül végeztek 172 5-11 éves gyermek körében, akiket kezdeti csoportként oltottak be (a vakcina 12-15 éves gyerekeknek szóló engedélye alapján), szintén akut biztonsági jelzéseket adott (Egészségügyi Minisztérium körlevél: “Az 5-11 éves korú gyermekek oltása az új koronavírus ellen – kivétel az egyedi esetekre 21.7.27-től”). Egy másik villogó figyelmeztető fényt jelent az 5-11 éves oltott gyerekek körében talált különbség az első és a második adagot kapottak száma között. Az Egészségügyi Minisztérium adatai szerint 92 000 olyan gyermek van, akik nem tértek vissza a második oltás beadására. “Ez a minden részlet vagy magyarázat nélkül közzétett szám megerősíti a figyelmeztető jelzést ezen oltóanyagok biztonságosságával kapcsolatban” – áll az Állami Számvevőszéknek küldött levélben.

Mint említettük, Berkowitz professzor tanulmányának eredményeit már június elején bemutatták a Járványügyi Osztály tagjainak. Ennek ellenére az Osztály 2022. június 14-én utasítást adott ki az 5-11 éves gyermekek számára az emlékeztető oltás beadására (Járványügyi Osztály: “Az új koronavírus elleni vakcina – harmadik dózisa 5-11 éves gyermekek számára – 8. számú frissítés a 22.6.14-i dátummal “).

Ezenkívül a múlt héten az Egészségügyi Minisztérium járványkezelési csoportja megvitatta a vakcina jóváhagyását a hat hónapos és 5 éves kor közötti csecsemők és kisgyermekek számára Izraelben. Ellentétben azzal a megbeszéléssel, amelyen az 5-11 éves gyermekek számára engedélyezték a vakcinát, a csecsemők – a legveszélyeztetettebb csoport – beoltásáról szóló megbeszélést nem a nyilvánosság előtt tartották. A megbeszélés menetéről az egyetlen nyilvánosan elérhető információ néhány egészségügyi újságíró tweetjéből derült ki, amelyek szerint a Pfizer és a Moderna képviselői a megbeszélés során bemutatták és áttekintették oltóanyagaik hatékonyságát a gyermekeknél. Úgy tudni, hogy a héten várható folytatásos megbeszélésre nem hívtak meg független szakértőket.

Tekintettel Berkowitz professzor tanulmányának súlyos megállapításaira, valamint arra, hogy az Egészségügyi Minisztérium nem hozta nyilvánosságra ezeket az eredményeket, annak ellenére, hogy már eltelt az idő, amióta azokat a Járványügyi Osztályán bemutatták, és ehelyett úgy döntött, hogy az 5-11 éves korosztály számára engedélyezi a vakcinát, és mivel aggódik amiatt, hogy a tanulmány megállapításait a csecsemőoltás engedélyezéséről szóló közelgő vita során is figyelmen kívül hagyják, a Szakmai Etikai Front nemrég sürgős információszabadság-kérelmet (FOIA) nyújtott be.

A kérelem szerint az információkat még nyersen is nyilvánosságra kell hozni, “attól való félelmünkben, hogy a szülők tájékozott beleegyezéshez való jogának kirívó megsértése miatt, valamint azért, mert ez súlyos hanyagságnak minősül, és veszélyezteti a gyermekeket és csecsemőket”. Az Egészségügyi Minisztériumtól azonban eddig nem érkezett válasz.

A helyzet sürgősségére való tekintettel a Szakmai-etikai Front sürgősen kérte az Állami Számvevőszék közbelépését, hogy a nyugtalanító és súlyos megállapítások nyilvánosságra kerüljenek, valamint hogy azonnal állítsák le a kisgyermekek és csecsemők oltását, és akadályozzák meg a csecsemőoltás engedélyezését mindaddig, amíg a csecsemők és gyermekek oltásának biztonságosságára vonatkozó teljes körű információk nem kerülnek teljes körűen kivizsgálásra.

Az Egészségügyi Minisztérium nem válaszolt a hozzá küldött kérdésekre – sem a minisztérium szóvivői irodáján, sem a COVID információs központján keresztül.

Forrás:

https://rtmag.co.il/english/the-israeli-moh-is-hiding-serious-findings-from-a-study-it-conducted-on-pfizer-covid-vaccine,-showing-a-2-4-times-higher-rate-of-adverse-events-in-children-aged-5-11-vs-ages-12-17

A gyermekek ellen indított világméretű hadjáratra jellemző:

Az egyértelmű és riasztó jelzések ellenére
New York polgármestere őszre kötelezően elő akaja írni a kovid-oltást a gyerekek számára.

Egy, a New England Journal of Medicine orvosi szakfolyóiratben megjelent tanulmány pedig arra a megállapításra jut, hogy a gyermekeknek adott kovid-oltás több kárt okoz, mint hasznot hozna. A szerzők – saját kutatási eredményeiktől és saját bátorságuktól megrettenve a tanulmány megállapításaival homlokegyenest  szembemenve ilyen kijelentést tesznek az összefoglalásban:
“Abban az időszakban, amikor az omikron változat volt túlsúlyban, a BNT162b2 vakcinázás csökkentette a SARS-CoV-2 fertőzés és a Covid-19-hez kapcsolódó kórházi kezelés kockázatát az 5-11 éves gyermekek körében”.

Milyen világban élünk?

2022. július
Közzéteszi az izraeli forrás fordítása alapján:
Király József

 

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük